SailNet Community - View Single Post - Cooling problem solved now what's wrong with my tach?

   Search Sailnet:

 forums  store  
 
View Single Post
  #1  
Old 01-26-2014
tspooner tspooner is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Sunshine Coast, British Columbia
Posts: 46
Thanks: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
tspooner is on a distinguished road
Question Cooling problem solved now what's wrong with my tach?

I've been mucking around with overheating issues for some time and finally solved the problem by removing and cleaning the mixing elbow. During that time I also replaced my water temp alarm with a new sending unit and guage. For some reason now my tachometer doesn't work and I have no idea why. How does the rpm get measured on a diesel since there is no distributor or ignition box? I do have one loose wire hanging near the engine but think I remember that to have been connected to the alarm sending unit. Any thoughts??
Reply With Quote Share with Facebook
 

All times are GMT -4. The time now is 11:23 AM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
(c) Marine.com LLC 2000-2012

The SailNet.com store is owned and operated by a company independent of the SailNet.com forum. You are now leaving the SailNet forum. Click OK to continue or Cancel to return to the SailNet forum.