SailNet Community - View Single Post - Troubleshooting Depth Sounder
View Single Post
  #10  
Old 12-31-2007
sailingdog's Avatar
sailingdog sailingdog is offline
Telstar 28
 
Join Date: Mar 2006
Location: New England
Posts: 43,291
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Rep Power: 13
sailingdog is just really nice sailingdog is just really nice sailingdog is just really nice sailingdog is just really nice sailingdog is just really nice
A visual inspection of the pins and socket will generally tell you if corrosion is the issue. I don't believe that's your problem—since it works intermittently, without your wiggling the wires.

It could be internal corrosion or a bad IC chip. My bet is that there was a flaky chip that had a thermal fault and as you used it, the heat from use caused it to become progressively worse, until it has basically failed completely.
__________________
Sailingdog

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Telstar 28
New England

You know what the first rule of sailing is? ...Love. You can learn all the math in the 'verse, but you take
a boat to the sea you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of the worlds. Love keeps
her going when she oughta fall down, tells you she's hurting 'fore she keens. Makes her a home.

—Cpt. Mal Reynolds, Serenity (edited)

If you're new to the Sailnet Forums... please read this
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.

Still—DON'T READ THAT POST AGAIN.
Reply With Quote Share with Facebook