SailNet Community - View Single Post - Heat Exchanger help
View Single Post
  #11  
Old 05-08-2008
artbyjody's Avatar
artbyjody artbyjody is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bellingham, PNW
Posts: 3,146
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 10
artbyjody is just really nice artbyjody is just really nice artbyjody is just really nice artbyjody is just really nice
Have you checked the water strainer? I had the same identical situation, and it ended up being that the water strainer was clogged with algae... (Thanks again David)... it could actually be that simple.

Most water strainer at least for diesels - are very small and under sized resulting the symptoms occurring more heavily. The reason why it is not happening at the dock is that you are not putting any load on the engine and therefore it draws less water...When motoring it draws more and the water strainer when clogged will more readily restrict the flow that is required.... so it may not be the heat exchanger after-all....(I am assuming this was something not looked at)....
__________________
-- Jody

S/V "
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
" -
1983, Barberis Show 38! or
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.







Reply With Quote Share with Facebook