SailNet Community - View Single Post - Help, pump not getting fuel!
View Single Post
post #1 of Old 07-09-2008 Thread Starter
MedSailor
Closet Powerboater
 
MedSailor's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Anacortes PNW
Posts: 3,545
Thanks: 253
Thanked 110 Times in 100 Posts
Rep Power: 8
 
Help, pump not getting fuel!

So I'm spending another sunny day in the bilge and I'm looking forward to the completion of a long project. Diesel tank contamination. I've drilled inspection ports into the tank, pumped out the crud, (said goodbye to 40gallons of die$el) polished the tank, cleaned out the racor bowl and installed a new 10micron filter.

Now, I'm trying to install the engine mounted fuel filter and bleed. Before I installed the engine mounted fuel filter I checked the flow by manually operating the lift pump. I get 2 good squirts and then nothing but a drip. On the RACOR the vacuum guage goes up into the red as it won't pump anymore. If I wait a minute or two the vacuum gauge falls and it will pump one or two times again.

*#&%$*@ %*$&$!!!

Do I have a blockage in my fuel lines? (the only part I didn't change)?
Is there a restriction elseware?
Does the gauge going down indicate an air leak or slow flow under suction?

Help!

MedSailor

I have a sauna on my boat, therefore I win.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MedSailor is offline  
Quote Share with Facebook
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome