SailNet Community - View Single Post - Raw Water Cooling - No Water Coming Out
View Single Post
  #1  
Old 07-22-2008
montenido's Avatar
montenido montenido is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Los Angeles area
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 7
montenido is on a distinguished road
Raw Water Cooling - No Water Coming Out

Hi all, it has been a while since I posted, but I have been very busy fixing up Sundance. My latest venture involves the cooling system. It emitted very little water out the exhaust port before my intervention. Today I cleaned the sea water filter and changed the impeller on my water pump. I also used some rigid cable to ream out some cooling lines to insure that there were no restrictions. Well I must have knocked something loose which then lodged somewhere else because I now get NO water out of my exhaust. Believe me, I disassembled the water pump several times to insure that it was put together correctly and that it was pumping water - yes on both counts. I disconnected various water hoses and used a air pump for my inflatable to see if they were clear. All were clear except the one leading to the wet exhaust nipple. So, water goes in but does not come out the exhaust. Help! I am tired and could use some advice. BTW, I am very mechanical, just a bit stumped here .

Thanks, montenido
__________________
Odyssey, '79 CSY 44 Cutter
Channel Islands, CA


"There is no unhappiness like the misery of sighting land (and work) again after a cheerful, careless voyage."
Mark Twain
Reply With Quote Share with Facebook