SailNet Community - View Single Post - Marinco Power Cables
View Single Post
  #6  
Old 09-10-2008
Cruisingdad's Avatar
Cruisingdad Cruisingdad is offline
Best Looking MALE Mod
 
Join Date: Jul 2006
Location: Mobile Liveaboards
Posts: 9,894
Thanks: 3
Thanked 94 Times in 49 Posts
Rep Power: 10
Cruisingdad is a jewel in the rough Cruisingdad is a jewel in the rough Cruisingdad is a jewel in the rough
Quote:
Originally Posted by SteveInMD View Post
Make sure you keep the prongs very clean. Resistance = heat.
Cleaning the contacts on the cord (as it is sealed) would seem close to impossbile. Also, all of the failures I have noted are in FRESH water... not salt - an important distinction. Also, in none of the instances has there been shown ANY corrosionon the receptacle. That in turn leads me to believe it is on the cord - if it is the cord that is the issue.

- CD
__________________
Sailnet Adminstrator & Moderator
Catalina 400 Technical Editor

2004 Catalina 400, Sea Mist IV (our boat, F/T Mobile Live Aboards in S FL and Keys primarily)
1987 Tayana Vancouver 42, Credendo Vides, (Mom and Pops boat, F/T Mobile Live Aboards in Puget Sound)

My Website:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Follow My Blog at:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Follow me on Facebook:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote Share with Facebook