SailNet Community - View Single Post - Yanmar starting question
View Single Post
post #25 of Old 04-19-2009 Thread Starter
nk235
Senior Member
 
nk235's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Long Island
Posts: 404
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 10
 
SD - i like your point about the copper crush washers for the banjo bolts - to be honest I think I have over tightened that before - especially mid summer last year when I noticed a little fuel leaking out of there. I never knew you weren't suppossed to really tighten that.

Also I have checked the fuel lines and near the primary and secondary filters and have noticed no leaks. Also my primeing pump seems to work very well. I notice good clean bursts of fuel when I bleed the filter direclty on the engine so I don't think that is the problem.

My plan of action is later this week head down to the boat - bleed the system at the Racor (if I do in fact have a priming pump on there) then the secondary fuel filter, then the high pressure pump. I will then give it a go. From others I have been speaking with they seem to say that they often get the same problem early in the season with the cold weather. Hopefully it is just that but i'm still going to bleed it anyway.

Also thanks everyone for your advice and opinions. I'm only 25 and each year I learn more and more about the different systems, maintenance and repairs. I like doing everything myself so I get to know how to do it so if I ever do an extended cruise I'll be prepared. Hopefully in the future when I am a seasoned vet I'll be able to return all the favors by helping out all the other newbies with questions.

Morgan 323
nk235 is offline  
Quote Share with Facebook
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome