SailNet Community - View Single Post - 17 volts on a 12 volt system?
View Single Post
post #9 of Old 05-07-2009 Thread Starter
FlyinNOE
Junior Member
 
FlyinNOE's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Dupont Washington
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
 
Gentleman,

I purchased an inexpensive volt meter enroute to our boat "Mairoa" this afternoon after work to verify the previous findings.

The new voltmeter found 13.2 volts at both terminals. The cause of all of your work posting and my sleepless night was the bad (and expensive) Voltmeter!

As for the Frigomatic, either the compressor or the controller is bad (I'm guessing the compressor).

I used the quick disconnects so that no R134A wasn't leaked to atmosphere (thereby effectively keeping the system closed) to remove the compressor/ evaporator from the "ice box" this afternoon. My wife will run it North to Seattle (while I'm at work) to the only guys in 200 miles that fix these things.

We are headed North to Canada and Orcas Island for 12 days of cruising at the end of the month. I hope to have the frig challenge rectified by then.

The timely and intelligent responses on SailNet with its community of likeminded folks make it a pleasure to be part of. 180-250 days a year I miss out on your postings, experiences, and advice. It's nice to be home.

Thanks for all of your help.

Brian-
FlyinNOE is offline  
Quote Share with Facebook
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome