SailNet Community - View Single Post - Air blockage in cooling line.
View Single Post
post #9 of Old 08-05-2009 Thread Starter
L124C
Senior Member
 
L124C's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,441
Thanks: 61
Thanked 6 Times in 6 Posts
Rep Power: 8
 
Quote:
Originally Posted by norsearayder View Post
ok ive had this problem recently,after sailing u probably have heeled the boat quite a bit & in doing so dumped out all the water in exhaust line from the water lift back....it takes a few minutes to fill up again !! try pullins off the sea water line going into the exhaust if there is water there than just wait a minute or so till water appears at stern[after re connecting line]
Interesting. So, this would mean that the boat has always done it, but that I've become aware of it now, because I've rebuilt the pump. Classic mechanics syndrome, where a mechanic fixes one thing, and the vehicle owner suddenly becomes hyper sensitive about things that have gone on for years. Drives my brother (a mechanic) crazy! Come to think of it, I'll usually check for flow at the dock, but seldom when I'm out, so this makes sense. I don't think the pump is the problem, as it is rebuilt (including a new shaft), and draws strongly when I go out and when I flush the system at the dock. I'll test the theory and report back. Hopefully, I won't report that I don't have the problem anymore because I have a new engine !
Thanks!
L124C is offline  
Quote Share with Facebook
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome