SailNet Community - View Single Post - Sterling Procharge Ultra battery charger
View Single Post
  #1  
Old 10-18-2011
Yofy's Avatar
Yofy Yofy is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: liveaboard/ cruiser
Posts: 151
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 8
Yofy is on a distinguished road
Sterling Procharge Ultra battery charger

We bought a new Sterling Procharge Ultra battery charger, installed it and set it according to the instructions. For the first few months it seemed to charge okay and then it stopped. The charger was on but it didn't charge voltage and the indicator showed 00. The only way to get it working again was to turn it off and on again.

After going through this a couple of times (each time it was after a month or two of what seemed to be normal charging), I contacted Sterling (the company) and the battery charger was replaced under warranty.

Now the replacement battery charger is going through exactly the same behaviour. It stops charging. Charger is on but doesn't charge voltage and indicator shows 00. I "reset" the battery charger by turning it off and on and then it goes back to working again.

Does anybody have any ideas as to what the problem is?
Manny

Here is a picture of the charger indicators when it stops charging.
Attached Images
File Type: jpg 001.jpg (47.0 KB, 49 views)
__________________
SV Yofy
Blog: Sailing in the winds of peace

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Website:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by Yofy; 10-20-2011 at 09:25 AM. Reason: Clarification
Reply With Quote Share with Facebook