OpenCPN Free Navigation Software - Page 3 - SailNet Community
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #21 of Old 01-14-2010
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 28
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
 
I just had a look at your blog, you got a nice OpenCPN screenshot there. It appears that you are using BSB charts however, when you want the NOAA vector charts as per the ENC S-57 standard (better detail when zoomed)?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Idpnd is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of Old 01-17-2010
Junior Member
 
Keona's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: South Florida
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
 
Thumbs up Thanks !

Thank you the chart plotter works on my windows xp fine.
Keona is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
post #23 of Old 01-18-2010
Sunsets and Warm Beer....
 
LandLocked66c's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Bottom of a Pint Glass...
Posts: 2,111
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 6
 
I'm running it on my Ubuntu 32 bit system, it's not compatible with 64bit. I like it, just need to learn how to use it!

1971 23' Oday Pop Top
S/V Frida

You can't steer a boat that isn't moving? Just like a life - P. Lutus
LandLocked66c is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
post #24 of Old 01-29-2010
GMC
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: CT
Posts: 150
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 6
 
A Little Guidance

I am not very literate with the tech side of all this and if there is a better location to pose this question, please let me know. I've downloaded program, have charted a route, and it works great. I then try to download route to my Garmin 76. The download/export screen shows up on computer, but I don't see the route on my 76. I have 76 set for NMEA and I have it plugged into computer with the 76 cable that came with purchase. Sorry for basic question. What am I doing wrong?
GMC is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
post #25 of Old 01-29-2010
Telstar 28
 
sailingdog's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: New England
Posts: 43,290
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 12 Posts
Rep Power: 14
         
Make sure the program has the comms set to the right port.

Quote:
Originally Posted by GMC View Post
I am not very literate with the tech side of all this and if there is a better location to pose this question, please let me know. I've downloaded program, have charted a route, and it works great. I then try to download route to my Garmin 76. The download/export screen shows up on computer, but I don't see the route on my 76. I have 76 set for NMEA and I have it plugged into computer with the 76 cable that came with purchase. Sorry for basic question. What am I doing wrong?

Sailingdog

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Telstar 28
New England

You know what the first rule of sailing is? ...Love. You can learn all the math in the 'verse, but you take
a boat to the sea you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of the worlds. Love keeps
her going when she oughta fall down, tells you she's hurting 'fore she keens. Makes her a home.

—Cpt. Mal Reynolds, Serenity (edited)

If you're new to the Sailnet Forums... please read this
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.

Still—DON'T READ THAT POST AGAIN.
sailingdog is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
post #26 of Old 02-02-2010
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 28
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
 
Export via GPX Out, then upload the file to your Garmin using the Garmin software package.

Help a noob with NMEA, OpenCPN, Garmin, Raymarine


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Idpnd is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
post #27 of Old 02-02-2010
GMC
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: CT
Posts: 150
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 6
 
Thanks, I'll try.

Thanks.
GMC is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.


User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crew wanted US to Europe/Germany Julian on Cruise Crew Wanted/Available 12 03-15-2011 07:52 PM
Mainsail sheeting arrangements Classic30 Sailboat Design and Construction 18 03-12-2008 07:17 PM
Which pocket cruiser is best for me ? dpcolohan Boat Review and Purchase Forum 31 03-02-2008 05:21 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome