SailNet Community

SailNet Community (
-   Electronics (
-   -   Tecnical problem with my Robertson/simrad autopilot (

krissteyn 06-21-2012 12:42 PM

Tecnical problem with my Robertson/simrad autopilot
I only have the operations manual and cant find the technical installation manual on the net.
my autopilot display powers up , and goes blank within 2 secs -the led displays on the control box are telling me what the problem is , but I have no idea what ? Its a Robertson AP3000X , fully integrated system including Furuno radar and plotter , installed 1996 and worked OK until now ...

any ideas how I can decipher the leds ? The operations manual just says that the display will tell me whats happening ? but it goes blank ??? I have just had advice to disconnect various components one at a time to see if it allows a power-up - will try that in 1 hour


Faster 06-21-2012 05:26 PM

Re: Tecnical problem with my Robertson/simrad autopilot
There's a free manual for download on this site:

TÚlÚchargements pourAP3000X Autopilot | Simrad Yachting

... that has a troubleshooting section - but if your display is out I'm not sure how helpful that will be. Anyway it might be worth a read.

All times are GMT -4. The time now is 11:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
(c) LLC 2000-2012

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome