2GM Transmission, going forward when engaging into reverse - SailNet Community
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 10-19-2008 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
 
2GM Transmission, going forward when engaging into reverse

I have a Yanmar 2GM and lately, not all the time, when I first place the boat in reverse, it goes forward. The next time I try then it goes in reverse.

I check the cable and it everything is fine, must be inside the transmission.

Has anyone ever seen this ? Does this mean I need a new cone ? (I've done some research )

Thanks
Stephane99 is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-20-2008
Senior Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 268
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 12
 
It might just mean you need transmission fluid. Always look for the simplest solution to a problem and hope for the best!

"There's a wind in my sails that protects and prevails." - "Six Months in a Leaky Boat", Split Enz
sander06 is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
post #3 of 3 Old 10-20-2008
Member
 
Mikelivingstone's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Malta
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 8
 
This happened to me recently on a Yanmar 3JH2TE and the reason was that the cable was about to snap next to the transmission. If I where you that's where I'd check.
Mikelivingstone is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
Reply

Quick Reply
Message:
Options

By choosing to post the reply above you agree to the rules you agreed to when joining Sailnet.
Click Here to view those rules.

Register Now



In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.


User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2gm transmission removal gg30citation Gear & Maintenance 2 12-10-2007 07:44 AM
Shaft Vibration in Forward but not reverse bstrebe Gear & Maintenance 6 10-28-2003 07:17 AM
transmission not engaging rlee Gear & Maintenance 2 10-23-2003 11:43 AM
Breakdown in Paradise Mark Matthews Gear and Maintenance Articles 0 04-29-2002 08:00 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome