Simrad Autopilot problem - SailNet Community

   Search Sailnet:

 forums  store  


Quick Menu
Forums           
Articles          
Galleries        
Boat Reviews  
Classifieds     
Search SailNet 
Boat Search (new)

Shop the
SailNet Store
Anchor Locker
Boatbuilding & Repair
Charts
Clothing
Electrical
Electronics
Engine
Hatches and Portlights
Interior And Galley
Maintenance
Marine Electronics
Navigation
Other Items
Plumbing and Pumps
Rigging
Safety
Sailing Hardware
Trailer & Watersports
Clearance Items

Advertise Here






Go Back   SailNet Community > On Board > Gear & Maintenance
 Not a Member? 
  #1  
Old 12-24-2008
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Gilbert4 is on a distinguished road
Question Simrad Autopilot problem

The belt on my Simrad WP30 broke and I need to replace it. How do I get the front wheel cover off. Do I unscrew the small screws on the back cover, or does it just pop off if you pry the front cover with a screwdriver?
Reply With Quote Share with Facebook
  #2  
Old 12-25-2008
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
rcarr is on a distinguished road
Loosen the 6 pan head screws on the rear of the unit 2 1/2 turns . With clutch disengaged, the cover should come off. I don't think simrad supports these autopilots anymore. I was able to find a replacement belt on ebay.

If you will email me at captexicte at hotmail dot com, I will send you a copy of the service instructions for the wp30.

Rodger
Reply With Quote Share with Facebook
  #3  
Old 12-25-2008
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
rcarr is on a distinguished road
Made a mistake in my email address. captexcite at hotmail dot com.

Rodger
Reply With Quote Share with Facebook
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

 
Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yanmar Problem Solved... Warren M. Gear & Maintenance 1 09-01-2008 09:39 PM
autopilot disengaging problem lmonson Learning to Sail 3 11-16-2005 08:34 AM
Engine Oil Pressure Problem msamelso Gear & Maintenance 2 02-20-2001 06:25 PM
Autopilot for davejean Gear & Maintenance 1 12-22-2000 05:53 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:34 AM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012

The SailNet.com store is owned and operated by a company independent of the SailNet.com forum. You are now leaving the SailNet forum. Click OK to continue or Cancel to return to the SailNet forum.