Link 2000 Problem - SailNet Community

   Search Sailnet:

 forums  store  


Quick Menu
Forums           
Articles          
Galleries        
Boat Reviews  
Classifieds     
Search SailNet 
Boat Search (new)

Shop the
SailNet Store
Anchor Locker
Boatbuilding & Repair
Charts
Clothing
Electrical
Electronics
Engine
Hatches and Portlights
Interior And Galley
Maintenance
Marine Electronics
Navigation
Other Items
Plumbing and Pumps
Rigging
Safety
Sailing Hardware
Trailer & Watersports
Clearance Items

Advertise Here






Go Back   SailNet Community > On Board > Gear & Maintenance
 Not a Member? 
  #1  
Old 04-10-2009
dsbentley's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: USVI
Posts: 93
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 13
dsbentley is on a distinguished road
Send a message via AIM to dsbentley Send a message via MSN to dsbentley Send a message via Yahoo to dsbentley
Link 2000 Problem

I have two link 2000, one for my 12V system and another for the 24V. They have always worked great giving me accurate info but about 6 months ago the 12V started saying the Amps Charged was like 108 when the system was totally charged and floating and I know that very little charge was going on. Also the Hrs used function was showing a posative big number like 1000+ and it should stop at around Zero when the batteries are charged. We have cleaned the Shunt and looked at all the wires from the Link to the Shunt and no issues. I was thinking I could swap the 12V and 24V Links and see if the problem follows the Link, and that would tell me I may just have a bad Link 2000. I have talked to Xantrax tech support and they dont have any great answers.
Reply With Quote Share with Facebook
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

 
Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yanmar 2GMF starter solenoid mdemuth Gear & Maintenance 14 04-10-2013 08:46 PM
Yanmar Starter dave6330 Gear & Maintenance 18 09-23-2012 11:27 PM
3GM: Engaging the starter idiosycrasies welshwind Gear & Maintenance 15 09-04-2008 06:08 PM
1981 Honda 9.9, 4 stroke o/b, Idle problem randj65 Gear & Maintenance 4 06-19-2002 10:59 AM


All times are GMT -4. The time now is 02:35 AM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012