NanoStation2 - SailNet Community
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 05-27-2009 Thread Starter
old guy :)
 
rikhall's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fredericton, NB, Canada
Posts: 1,060
Thanks: 13
Thanked 14 Times in 12 Posts
Rep Power: 8
 
NanoStation2

Despite the good efforts of SailingDog and others - I still cannot get that NanoStation 2 to work for me.

I am running Vista and that might be an issue.
My lack of IT network knowledge is probably another issue.
Trying to get it to work in an anchorage at the end of a long and tiring day is probably also an issue.

I have set up the network (192.168.1.20 etc)
I have talked toe the NS2 from my computer
I can "find" open waypoints out there
But I cannot seem to make the thing communicate - that is - let me check email or check Sailnet on Mozilla.

Uggg

Oh well - I will keep trying.

Any of you who want to send me instructions - please keep them simple and remember - I am dealing with Vista.

Cheers

Rik & Linda
Mystery
trip blog at: http://www.sailblogs.com/member/ic34_mystery/

Irwin Citation 34
Mystery
rikhall is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-10-2009
Old enough to know better
 
Join Date: Dec 2006
Location: Beacon, NY
Posts: 3,185
Thanks: 20
Thanked 130 Times in 126 Posts
Rep Power: 9
 
Did you get this working? The way I understand the Nanostation, it should not matter what OS you are using. It is independent and does not need any drivers. I cannot offer any practical advice, as I am in the looking into phase at this point. If you see the unit and can connect to the OS and tell it to connect to an open wireless network then you should be good. I am looking at the Nanostation and the Nanostation LOCO
miatapaul is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
post #3 of 3 Old 07-10-2009
Telstar 28
 
sailingdog's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: New England
Posts: 43,290
Thanks: 0
Thanked 15 Times in 12 Posts
Rep Power: 14
         
IIRC, you were able to get it to work on your wife's computer, which is a Mac. Therefore, the issue isn't the Nanostation2, but Vista itself. If that is indeed the case, then what you're probably having trouble with is the ethernet port on the Vista laptop not being on the right network.

This can be solved one of two ways. The more complicated solution is to multihome the ethernet card... which I won't get into. The simpler solution is to re-configure the ethernet card for DHCP and then use your wife's computer to do all the future configuration work on the NS2.

Sailingdog

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Telstar 28
New England

You know what the first rule of sailing is? ...Love. You can learn all the math in the 'verse, but you take
a boat to the sea you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of the worlds. Love keeps
her going when she oughta fall down, tells you she's hurting 'fore she keens. Makes her a home.

—Cpt. Mal Reynolds, Serenity (edited)

If you're new to the Sailnet Forums... please read this
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.

Still—DON'T READ THAT POST AGAIN.
sailingdog is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
Reply

Quick Reply
Message:
Options

By choosing to post the reply above you agree to the rules you agreed to when joining Sailnet.
Click Here to view those rules.

Register Now



In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.


User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome