3.5 hp Tohatsu 2 cycle not pumping water - Page 2 - SailNet Community

   Search Sailnet:

 forums  store  


Quick Menu
Forums           
Articles          
Galleries        
Boat Reviews  
Classifieds     
Search SailNet 
Boat Search (new)

Shop the
SailNet Store
Anchor Locker
Boatbuilding & Repair
Charts
Clothing
Electrical
Electronics
Engine
Hatches and Portlights
Interior And Galley
Maintenance
Marine Electronics
Navigation
Other Items
Plumbing and Pumps
Rigging
Safety
Sailing Hardware
Trailer & Watersports
Clearance Items

Advertise Here






Go Back   SailNet Community > On Board > Gear & Maintenance
 Not a Member? 
  #11  
Old 09-12-2009
BMLipiec's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Camp Pendleton, CA
Posts: 78
Thanks: 2
Thanked 10 Times in 8 Posts
Rep Power: 6
BMLipiec is on a distinguished road
My old yamaha OB was having the same problem. I replaced the impeller but it still wasn't circulating water. I then checked the thermostat and found that it was corroded shut.
__________________
Brian & Marya
S/V Indigo
Pacific Seacraft 34
Hull #281

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote Share with Facebook
  #12  
Old 09-13-2009
roline's Avatar
Cal 9.2 SilverSwan
 
Join Date: Jul 2000
Location: East Tennessee
Posts: 272
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 15
roline is on a distinguished road
I had the water pump impeller go bad on a Johnson 3.3hp, spin freely on the drive pin on the shaft and later only other problem was a mud dobber built a nest in the water outlet port. I carry a spare impeller for the first problem and a small flexible plastic tube from an aerosol can ( wd40) to poke the mud and critter out should it happen again.
__________________
Cal 9.2 #19 SilverSwan
Reply With Quote Share with Facebook
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

 
Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MacGregor 26 vs. ? jiml2p Boat Review and Purchase Forum 199 10-01-2012 02:34 PM
Windward performance deseely General Discussion (sailing related) 21 04-01-2012 02:42 PM
Tohatsu 3.5 or 4 HP? galernikus General Discussion (sailing related) 15 10-26-2008 10:08 PM
Water Ballast/Manufacturer RSJ Boat Review and Purchase Forum 6 03-07-2002 05:59 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:27 AM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012

The SailNet.com store is owned and operated by a company independent of the SailNet.com forum. You are now leaving the SailNet forum. Click OK to continue or Cancel to return to the SailNet forum.