Silva Nexus Multi instrument setting - SailNet Community

   Search Sailnet:

 forums  store  


Quick Menu
Forums           
Articles          
Galleries        
Boat Reviews  
Classifieds     
Search SailNet 
Boat Search (new)

Shop the
SailNet Store
Anchor Locker
Boatbuilding & Repair
Charts
Clothing
Electrical
Electronics
Engine
Hatches and Portlights
Interior And Galley
Maintenance
Marine Electronics
Navigation
Other Items
Plumbing and Pumps
Rigging
Safety
Sailing Hardware
Trailer & Watersports
Clearance Items

Advertise Here






Go Back   SailNet Community > On Board > Gear & Maintenance
 Not a Member? 
  #1  
Old 07-14-2012
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
phil_s is on a distinguished road
Silva Nexus Multi instrument setting

Our yacht has Silva Nexus Classic instrumentation with three multi instruments and a dedicated wind instrument.
The Multi instruments can be set to Speed, Depth, Navigate, or Wind readings... and two of them (Speed and Navigate) stay at those settings on power-up, but the third we use for Depth always reverts to Speed on start-up. Since the others have somehow stayed at there preferred settings, there must be a way to set an instrument to a preferred default ... but the manual loses a bit in translation, and I can't find the answer... can anyone help before I go nuts?
Reply With Quote Share with Facebook
  #2  
Old 07-14-2012
Geoff54's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 690
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Rep Power: 3
Geoff54 is on a distinguished road
Re: Silva Nexus Multi instrument setting

Have you tried to re-initialize the "rogue" instrument?

Each instrument is given a unique number. Problems can occur if two instruments have been allocated the same number. Your manual should give instructions on how to re-initialize the instrument but if you can't find those instructions, re-post and I'll see if I can find the documentation.
Reply With Quote Share with Facebook
  #3  
Old 07-15-2012
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
phil_s is on a distinguished road
Re: Silva Nexus Multi instrument setting

Many thanks for your quick reply. I won't be back on the boat until next week, and will try your suggestion. The instrument works fine, and I can set it to the function I want, but it always reverts to Speed at the next start-up. I was wondering if a re-initialize would help... but was a bit wary of trying it in case I stuffed something else up. Will let you know.
Reply With Quote Share with Facebook
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

 
Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nexus instrument wired remote broke extremo Gear & Maintenance 1 01-31-2012 10:55 AM
Nexus wind instrument transponder rikhall Gear & Maintenance 0 01-15-2009 05:53 PM
Silva support @ $$$ The Daily Sail $$$ NewsReader News Feeds 0 04-20-2006 07:18 AM
HOREAU Appointed CEO Of Multi Cup SAS - Multi Cup 2006 @ ISAF - Sailing.org NewsReader News Feeds 0 04-08-2006 03:15 PM
Curious Customs: Setting Price Before Setting Sail? Dav-O Boat Review and Purchase Forum 9 03-23-2002 07:01 AM


All times are GMT -4. The time now is 02:21 AM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012