HELP - SailNet Community
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 03-01-2004 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
 
HELP

I need some help and info on my Tillerpilot TP500 Navico that is not working properly, When I set the course by pressing the auto button, it start changing step by step the course making a 360 degree turn, if I press the man button it maintain the course but it doesn’t make any correction, it just keep the tiller in the 0 position, Any suggestions on the problem?
Thanks in advance
Jorge -Genesis
jzlatar is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 03-05-2004
Junior Member
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
 
HELP

have you checked to voltage at the autopilot? possibly you don''t have the right guage wire going from the battery to the autopilot and are losing too much voltage...
gaurre3 is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
post #3 of 4 Old 03-07-2004
Senior Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Wilson, NY
Posts: 562
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 15
 
HELP

My simrad (Navico) TP30 works pretty inconsistantly and I wish I could figure it out. I feel your pain.
Irwin32 is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
post #4 of 4 Old 03-22-2004 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
 
HELP

Problem solved...The autopilot was installed on te port side, it came with a factory set for mounting on the starboard side and the previus awner have never used it and he did not have the owners manual.It was changed to the wright side and now it is working perfectly. To change the mounting configuration of the tillerpillot I only have to hold down the set/auto key and connect the tillerpillot to 12 volts then have to press the port key if I want the port hand munting.
Thanks to other tips
jzlatar is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.


User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome