Do I have a Problem? - SailNet Community

   Search Sailnet:

 forums  store  


Quick Menu
Forums           
Articles          
Galleries        
Boat Reviews  
Classifieds     
Search SailNet 
Boat Search (new)

Shop the
SailNet Store
Anchor Locker
Boatbuilding & Repair
Charts
Clothing
Electrical
Electronics
Engine
Hatches and Portlights
Interior And Galley
Maintenance
Marine Electronics
Navigation
Other Items
Plumbing and Pumps
Rigging
Safety
Sailing Hardware
Trailer & Watersports
Clearance Items

Advertise Here






Go Back   SailNet Community > General Interest > General Discussion (sailing related)
 Not a Member? 


Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
Old 07-08-2011
Harborless's Avatar
Blue Horizons
 
Join Date: Nov 2010
Location: Jacksonville, Fl
Posts: 1,052
Thanks: 4
Thanked 19 Times in 16 Posts
Rep Power: 4
Harborless is on a distinguished road
Do I have a Problem?

The starboard winch on my boat has been replaced at some point with a what looks to be a teak type of anchoring thru-hull that the winch attaches to. On the outside of the boat, around the base of the winch, is a 1-2" series of cracks that look like they could be either stress cracks or crazing. However, on the inside of the boat there are some deep stress cracks around the teak part of the winches base.
What do you think this is and what repairs do you think may be necessary?

I really hope I do not have to take out everything and grind out fill cracks then rebed with an aluminum or other metal type of plate. Here are pictures:





DSCF0446.jpg picture by trisstanseth - Photobucket

DSCF0446.jpg picture by trisstanseth - Photobucket
Attached Thumbnails
Do I have a Problem?-pic-1.jpg   Do I have a Problem?-pic-2.jpg   Do I have a Problem?-pic-3.jpg   Do I have a Problem?-pic4.jpg  
Reply With Quote Share with Facebook
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

 
Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Could this be a problem? rios01 Gear & Maintenance 14 03-06-2011 08:14 PM
TV Problem danielgoldberg General Discussion (sailing related) 7 09-01-2010 12:47 PM
Problem jquick Atomic 4 2 04-22-2008 09:55 PM
VHF Problem Terah Gear & Maintenance 11 06-14-2007 05:11 PM
B & G GPS problem Bruceo1 Gear & Maintenance 0 08-09-2004 06:09 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:28 PM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012

The SailNet.com store is owned and operated by a company independent of the SailNet.com forum. You are now leaving the SailNet forum. Click OK to continue or Cancel to return to the SailNet forum.