Renault RC8D does not engage in forward - SailNet Community
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 Old 07-12-2013 Thread Starter
Junior Member
Join Date: May 2012
Location: Canada
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Renault RC8D does not engage in forward


I have Renault Marine Couach RC8D on my Mirage 26.
The clamp-fit propeller shaft coupling was slipping on the shaft.
I replaced two rusted old bolts and tighten it. Now, coupling has a good grip on the propeller shaft.
The problem is I cannot put in forward gear. No problem shifting in reverse.
Any suggestions? Thank you.

Mirage26 is offline  
Quote Quick Reply Share with Facebook

Quick Reply

By choosing to post the reply above you agree to the rules you agreed to when joining Sailnet.
Click Here to view those rules.

Register Now

In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Renault RC8D Parts Mike Zylka Gear & Maintenance 21 08-15-2013 07:44 AM
inboard engine Renault rc8d JJvB News Feeds 1 07-12-2013 09:07 AM
Yanmar Kanzaki transmission slow to engage Tripleajr Diesel 1 08-16-2012 11:33 PM
Shore power won't engage jimd333sail Electrical Systems 7 11-26-2011 11:17 PM
Can't engage pull start on 1988 Merc 5hp outboard foxglove Gear & Maintenance 4 10-09-2010 01:51 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome