SailNet Community - Reply to Topic
Thread: Re: Why MASE 5501 genset is not charging my batterries Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.


User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-26-2013 02:11 AM
Minnewaska
Re: Why MASE 5501 genset is not charging my batterries

Not sure there is enough info. For starters, the genset isn't charging your batts, the xantrex charger is. If the batts aren't charging, the xantrex either isn't getting power or isn't working. Does the genset power your 110v panel, while running? In other words, is it generating power at all? Could the 110v breaker have popped on the gen itself? If so, it would run, it just wouldn't put out power. Just a random guess/question.
06-25-2013 12:35 AM
edwmama
Re: Why MASE 5501 genset is not charging my batterries

Hi all

I own a Cal Cruising 46. It came with a MASE 5501 genset ( yanmar diesel generator )
About , 4 years ago I had installed a XANTREX RS 3000, a pure sine wave charger/inverter.
The installer then Connected it to a Xantrex 250 amp 3 battery bank COMBINER to regulate charging

NOW THE PROBLEM IS, my generator is NOT charging the house bats!
Shore power and running the boats engine work fine in charging my batterries
And the genset is not sending an error message so i know its working fine

I had checked all connections. All looks good and tight, no sign of rusting or corrosion

What could be wrong ?


Edwin
Cal Cruising 46
Lahlia
Marina del Rey CA

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome