SailNet Community - Reply to Topic

   Search Sailnet:

 forums  store  


Quick Menu
Forums           
Articles          
Galleries        
Boat Reviews  
Classifieds     
Search SailNet 
Boat Search (new)

Shop the
SailNet Store
Anchor Locker
Boatbuilding & Repair
Charts
Clothing
Electrical
Electronics
Engine
Hatches and Portlights
Interior And Galley
Maintenance
Marine Electronics
Navigation
Other Items
Plumbing and Pumps
Rigging
Safety
Sailing Hardware
Trailer & Watersports
Clearance Items

Advertise Here






Go Back   SailNet Community > On Board > Gear & Maintenance > fresh water pump problemo...
 Not a Member? 


Thread: fresh water pump problemo... Reply to Thread
Title:
  

By choosing to post the reply below you agree to the rules you agreed to when joining Sailnet.
Click Here to view those rules.

Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


Additional Options
Miscellaneous Options

Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


Topic Review (Newest First)
03-14-2009 10:50 PM
jackytdunaway They are all the same. Taking the pipe loose is more trouble but takes away the issue of the hot water heater leaving some pressure. Always try just faucets 1st
03-14-2009 09:40 PM
sailhog GC, Jacky, lharmon: thanks to you all. GC's suggestion was simplest, so I tried it and it worked. Tell me if I'm wrong, but I think you all gave me something of the same solution. In any event it worked. Once again,thanks to you all!
03-14-2009 07:08 PM
lharmon jackytdunaway is right. Simply remove your output line and replace it with the pump running and you should have pressure.
03-14-2009 06:37 PM
jackytdunaway I had that happen once and i undid the pipe right past the pump so it didn't have to fight any pressure anywhere and it kicked in right away
03-14-2009 03:47 PM
gc1111 Probably needs priming, but without a description of the system it is hard to tell. My pump will self prime only with no backpressure - so I open every tap on the boat and wait until it primes - I can tell by the sound of the pump.
03-14-2009 03:18 PM
sailhog
fresh water pump problemo...

I let the fresh water tank get depleted a few days ago, and after refilling it, the pump runs continuously without fully pressurizing the system. I've got a faint stream running out of the tap instead of a nice hearty flow I had before. Can air in the system cause these symptoms? Do I need to somehow prime the pump, as it were?

 
Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 04:26 AM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012

The SailNet.com store is owned and operated by a company independent of the SailNet.com forum. You are now leaving the SailNet forum. Click OK to continue or Cancel to return to the SailNet forum.