SailNet Community - Reply to Topic
Thread: Problem Reply to Thread
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:

Register Now

In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

  Additional Options
Miscellaneous Options

Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below

  Topic Review (Newest First)
04-22-2008 09:55 PM
ows1id switch the fuel pump leads or add another power lead to the other starter terminal. One is for pumping while cranking., the other if for pumping when running.
04-10-2006 08:53 PM
Jim H My Atomic 4 has a mechanical fuel pump, so I'm not the best reference. Have you tried putting a multitester on the leads to the pump to check the voltage before and after the engine starts? It seems possible that there's a surge or a swag that it doesn't like. You might also consider running one or two temporary wires to the fuel pump to verify that there isn't a short that kicks in when the vibration of the engine starts.
04-09-2006 07:18 PM

Atomic 4 gas motor

The electronic fuel pump runs when the ignition is switched on.

Once the motor starts, the fuel pump no longer runs.

This is the second new fuel pump and a new filter.

Any ideas what to do to fix this?



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome