SailNet Community - Reply to Topic

   Search Sailnet:

 forums  store  


Quick Menu
Forums           
Articles          
Galleries        
Boat Reviews  
Classifieds     
Search SailNet 
Boat Search (new)

Shop the
SailNet Store
Anchor Locker
Boatbuilding & Repair
Charts
Clothing
Electrical
Electronics
Engine
Hatches and Portlights
Interior And Galley
Maintenance
Marine Electronics
Navigation
Other Items
Plumbing and Pumps
Rigging
Safety
Sailing Hardware
Trailer & Watersports
Clearance Items

Advertise Here






Go Back   SailNet Community > Boat Builders Row > Grampian > No spark from Atomic 4
 Not a Member? 


Thread: No spark from Atomic 4 Reply to Thread
Title:
  

By choosing to post the reply below you agree to the rules you agreed to when joining Sailnet.
Click Here to view those rules.

Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


Additional Options
Miscellaneous Options

Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


Topic Review (Newest First)
06-29-2010 01:20 PM
QuickMick i agree with broomfondle, i had the same issue. did new points/plugs/condenser/distributor and she fired right off
05-19-2010 02:10 PM
Broomfondle After two years I'd be inclined to give the engine a bit of a service before even trying to start it. Fresh filters, oil, fuel, plugs, points, etc. Turn everything over gently by hand to free off the oil seals. Check for water where there shouldn't be any and corrosion where there should. Lube up the stern gland. Free up the throttle and gearbox cables. << other stuff I forgot about >>.

Then think about starting it.
05-19-2010 08:08 AM
Tempest Have you taken the coil wire off from the distributor cap end and checked to see if you have spark going to the distributor?

Check the coil wire itself.
Also, if the rotor was cracked, I'd probably replace the Distributor cap as well.
But before you do that..check the coil

With electrical problems, I always like to do...one thing at a time..
05-19-2010 07:45 AM
cirka
No spark from Atomic 4

I haven't had my boat in the water for 2 years and now it won't start. It has no spark. I replaced the rotor after finding it was cracked but still nothing. Tried adjusting the points but still nothing.
What is my next step?

Thanks

 
Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 08:33 PM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012

The SailNet.com store is owned and operated by a company independent of the SailNet.com forum. You are now leaving the SailNet forum. Click OK to continue or Cancel to return to the SailNet forum.