SailNet Community - Reply to Topic

   Search Sailnet:

 forums  store  


Quick Menu
Forums           
Articles          
Galleries        
Boat Reviews  
Classifieds     
Search SailNet 
Boat Search (new)

Shop the
SailNet Store
Anchor Locker
Boatbuilding & Repair
Charts
Clothing
Electrical
Electronics
Engine
Hatches and Portlights
Interior And Galley
Maintenance
Marine Electronics
Navigation
Other Items
Plumbing and Pumps
Rigging
Safety
Sailing Hardware
Trailer & Watersports
Clearance Items

Advertise Here






Go Back   SailNet Community > On Board > Gear & Maintenance > Engines > Diesel > Engine Mount Issues...
 Not a Member? 

Diesel This is a forum dedicated to diesel engines and their applicable accessories.


Thread: Engine Mount Issues... Reply to Thread
Title:
  

By choosing to post the reply below you agree to the rules you agreed to when joining Sailnet.
Click Here to view those rules.

Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


Additional Options
Miscellaneous Options

Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


Topic Review (Newest First)
07-08-2011 06:51 PM
T37Chef You can get those mounts from go2marine for much less than what Torenesens will sell them to you for I am pretty certain, I did a quick search on the DF2207-2 at go2 below.

Search Results

Edit: Looks like there isn't much difference with the mounts you need. When I was looking last year I found the manufacturer Bushings,Inc: manufacturer of bushings and marine engine mounts and torrensen was almost double for the same part? Something I have found common with them unfortunately, great support but prices can be way over.
07-08-2011 06:39 PM
tkawika Spoke to Trevor at Torresen today and he was great. After looking at the photo's he suggested put lighter mounts (DF2205-2) on the rear and heavier duty ones for the front (DF2207-2). Both mounts are made by Bushing. The only issue on the fronts, is I am going to have to build up the platform to get the extra height needed.

With the damage to the rear mount platforms and building up the front platforms. I am wondering taking the engine out to the main cabin would be worth it. I have never taken a engine out, but I think as long I have enough room to move the engine. It shouldn't be a big issue. lol, famous last words..

TK
07-07-2011 08:26 PM
rikhall TK

Your front mount looks like the mounts on my last engine, a Yanmar 2GM20F. Your rear mount looks like the mounts on my current motor, a Yanmar 2QM20H.

On the 2GM20F the front and rear mounts were different. On the 2QM20H they are the same.

Rik
07-07-2011 07:09 PM
tkawika It didn't seem like a big deal. I have found the aft mounts, I think, but I can't find the fore mounts. I will keep searching..

Thanks,
TK
07-07-2011 05:37 PM
lshick I can't say with assurance that different mounts fore and aft are "usual," but it's certainly the case with my engine.
07-07-2011 05:13 PM
tkawika
Engine Mount Issues...

I had a unfortunate incident happen a week ago. The linkage between the tranny and shaft came disconnected because of the bolts coming loose and falling it out. There was a big thump thump and then nothing. Initially it looked like an easy fix, then I looked in the bilge and saw a couple of 1/2" lags and one attached to a broken piece of metal. The broken piece of metal was the corner of one of my rear engine mounts.

So I researched online and this forum for ideas. Then I looked for prices of new engine blocks. Common sense tells me, replace one replace them all. Then I looked at my existing engine blocks and found the rear's are different from the fronts. Is that usual?

The other issue is the platforms they mount too. The hiccup with the linkage lifted the whole engine up and ripped out the existing lags in the rear. Now can I just go one size up to 5/8'' lags and some epoxy in the old holes and call it a day? The woods doesn't seem damp or mushy.

Here are some picts as always thank you in advance.
TK

 
Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 04:04 AM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012

The SailNet.com store is owned and operated by a company independent of the SailNet.com forum. You are now leaving the SailNet forum. Click OK to continue or Cancel to return to the SailNet forum.