SailNet Community - Reply to Topic
Thread: Sterling Procharge Ultra battery charger Reply to Thread
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:

Register Now

In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

  Additional Options
Miscellaneous Options

Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below

  Topic Review (Newest First)
10-30-2011 03:05 PM
hellosailor Is it a current product? I don't see it on their web site (UK or US) and as many forum members are in the Colonies...British Electonics still bear the mark of Lucas here, they're not extremely popular.

In the US, once I've had two of something fail under warranty, I'd ask for a full refund expecting there's something defective in the design or manufacture, that I don't want to deal with.
10-30-2011 05:28 AM
mitiempo Doesn't sound like it could be your fault.
10-30-2011 04:16 AM
Yofy I wired it according to the manufacture's diagram to separate batteries through apropraite breakers using the recommended wire guage.

10-28-2011 06:35 PM
mitiempo Yofy

I have no experience with Sterling chargers.

But if it worked properly and no wiring was changed and both units failed maybe the design is at fault.

How it it wired?
10-28-2011 01:19 PM
Yofy Nobody else has run into this? No ideas?
I'm completely stumped.
10-18-2011 07:10 AM
Sterling Procharge Ultra battery charger

We bought a new Sterling Procharge Ultra battery charger, installed it and set it according to the instructions. For the first few months it seemed to charge okay and then it stopped. The charger was on but it didn't charge voltage and the indicator showed 00. The only way to get it working again was to turn it off and on again.

After going through this a couple of times (each time it was after a month or two of what seemed to be normal charging), I contacted Sterling (the company) and the battery charger was replaced under warranty.

Now the replacement battery charger is going through exactly the same behaviour. It stops charging. Charger is on but doesn't charge voltage and indicator shows 00. I "reset" the battery charger by turning it off and on and then it goes back to working again.

Does anybody have any ideas as to what the problem is?

Here is a picture of the charger indicators when it stops charging.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome