SailNet Community - Reply to Topic
Thread: Shore power problem! Burned ground wire at main breaker Reply to Thread
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:

Register Now

In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

  Additional Options
Miscellaneous Options

Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below

  Topic Review (Newest First)
08-20-2002 06:08 AM
Shore power problem! Burned ground wire at main breaker

Yes! Hi Marlene. Thanks for the note, great screen name. Stop by sometime and I will show you and Sonny the boat.

Still researching the electrical problem, but since DC power is unaffected...I will be sailing this weekend

08-19-2002 02:21 PM
Shore power problem! Burned ground wire at main breaker this John who is docked next to Neshuma at Herrington North? Just saying hello....this is Sonny''s sailing friend. Hope you get your electrical problem straight. Marlene
08-19-2002 07:21 AM
Shore power problem! Burned ground wire at main breaker

Hi Everyone,

I would appreciate some comments and advice. This past weekend I found that the main breaker kept clipping off when I hooked up shore power. Tested the dockside outlet, cable and receptacle onboard. All good. Got down to the main breaker and found that the black ground wire was burned a bit.

I of course will be calling a yacht electrician, but would appreciate any comments so that I could be better educated about what to do. I am supposing that this could have been caused by a voltage spike from shore power and just replacing the wire and box will be fine. BUT, I am concerned that there could be a fault within the boat and how to ascertain this.

The boat is a 1985 Wauquiez Hood 38 Mark II. Got it in March. No problems until now.

My best to all and thank you in advance.

S/V Invictus
lying Deale MD

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome