SailNet Community - Reply to Topic
Thread: Morgan 416 GenSet Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.


User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



  Additional Options
Miscellaneous Options

Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


  Topic Review (Newest First)
10-19-2007 09:33 PM
neil36 A manual would be great...so far I've located 3 momentary switches grouped together near the galley. Perhaps these are for the glow plugs, starter? Wll neede to trace.
10-18-2007 10:41 PM
GeminiDaze I have an Onan 6Kw of about that vintage. Might have the wiring/owners manual. These units use a glo plug to warm the cylenders and it usually takes about 1-2 minutes. There should be a master on switch and a spring loaded toggle switch for the glo plug. Also mine has an electric fuel pump to prime it from my main tanks. I will say it is a real B***h to get started. I works better as ballast.
10-18-2007 07:59 AM
neil36
Morgan 416 GenSet

Recently picked up a 82 Morgan 416, but can't for the life of me locate a manual for the Onan/Westerbeke Genset. Previous owner indicated unit runs, but needs a starting solenoid. There's are a few wires not connected, and so far, I've not been able to locate how to start unit. Can anyone help?

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome