SailNet Community - Reply to Topic
Thread: Westerbeke W 27 Alternator upgrade Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.


User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
10-06-2008 11:12 PM
Hosey Put 105 hot alt on 27. One 3/8" belt. Completly inadequate. Ordered another water pump pulley from westerbeke took it along with my original to machine shop to have welded together. took new Dual belt alt. pulley also to get proper spacing. Took crank pulley and they were supposed to make new pulley to bolt on to original. instead they made a complete dual crank pulley. Max belt life with one belt 50 hrs. as little as 5 hrs. 600 hrs guatemala and back on original belts and still usable. Phil
09-09-2008 08:09 PM
Sreya
Westerbeke W 27 Alternator upgrade

Hello all
my first post on this new forum

Has anyone upgraded to a ~ 100 amp alternator ?
How many belts did you drive it with ?
How did you attach it to the engine so the pulleys lined up ?

Any help is appreciated

thanks
George

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome