SailNet Community - Reply to Topic

   Search Sailnet:

 forums  store  


Quick Menu
Forums           
Articles          
Galleries        
Boat Reviews  
Classifieds     
Search SailNet 
Boat Search (new)

Shop the
SailNet Store
Anchor Locker
Boatbuilding & Repair
Charts
Clothing
Electrical
Electronics
Engine
Hatches and Portlights
Interior And Galley
Maintenance
Marine Electronics
Navigation
Other Items
Plumbing and Pumps
Rigging
Safety
Sailing Hardware
Trailer & Watersports
Clearance Items

Advertise Here






Go Back   SailNet Community > Out There > Cruising & Liveaboard Forum > Navico PowerPilot
 Not a Member? 


Thread: Navico PowerPilot Reply to Thread
Title:
  

By choosing to post the reply below you agree to the rules you agreed to when joining Sailnet.
Click Here to view those rules.

Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


Additional Options
Miscellaneous Options

Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


Topic Review (Newest First)
04-08-2009 05:56 PM
Gladrags1
Navico PowerPilot

Do any of you have experience with the navico 8000 below decks, hydraulic autopilot?

I have one that I am experiencing some difficulty with. Hopefully, someone could help troubleshoot.

Firstly; I replaced the remote controller because the rubber button broke from age, forcing me to activate it by sticking my finger into the hole left by the rubber button and pressing a button on the circuitboard. The pilot worked flawlessly at this point. With the new controller in place, the pilot grabs the wheel when engaged but when I press the button to turn to port or starboard, the LED indicator light simply flashes but doesn't turn the wheel.


During all of this, I had engine work and had the engine out of the compartment. It's back and the wiring seems to be ok although I had disconnected a connector plug to the hydraulic pump. It's reconnected and secured and all of the other wiring looks intact.

I am stumped. I called Navico but the Navico that made this pilot was bought by Simrad which, in turn, was bought by Navico (not the same). There wasn't anyone to talk to who knew the product.

Now, I have replacement parts for everything. I have tried to replace the remote controller with no success. I could replace everything piece by piece but I was hoping for a suggestion about where to start. Anyone with some ideas?

Tod



 
Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 05:18 AM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012

The SailNet.com store is owned and operated by a company independent of the SailNet.com forum. You are now leaving the SailNet forum. Click OK to continue or Cancel to return to the SailNet forum.