SailNet Community - Reply to Topic
Thread: No spark from Atomic 4 Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.


User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



  Additional Options
Miscellaneous Options

Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


  Topic Review (Newest First)
06-29-2010 12:20 PM
QuickMick i agree with broomfondle, i had the same issue. did new points/plugs/condenser/distributor and she fired right off
05-19-2010 01:10 PM
Broomfondle After two years I'd be inclined to give the engine a bit of a service before even trying to start it. Fresh filters, oil, fuel, plugs, points, etc. Turn everything over gently by hand to free off the oil seals. Check for water where there shouldn't be any and corrosion where there should. Lube up the stern gland. Free up the throttle and gearbox cables. << other stuff I forgot about >>.

Then think about starting it.
05-19-2010 07:08 AM
Tempest Have you taken the coil wire off from the distributor cap end and checked to see if you have spark going to the distributor?

Check the coil wire itself.
Also, if the rotor was cracked, I'd probably replace the Distributor cap as well.
But before you do that..check the coil

With electrical problems, I always like to do...one thing at a time..
05-19-2010 06:45 AM
cirka
No spark from Atomic 4

I haven't had my boat in the water for 2 years and now it won't start. It has no spark. I replaced the rotor after finding it was cracked but still nothing. Tried adjusting the points but still nothing.
What is my next step?

Thanks

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome