SailNet Community - Reply to Topic

   Search Sailnet:

 forums  store  


Quick Menu
Forums           
Articles          
Galleries        
Boat Reviews  
Classifieds     
Search SailNet 
Boat Search (new)

Shop the
SailNet Store
Anchor Locker
Boatbuilding & Repair
Charts
Clothing
Electrical
Electronics
Engine
Hatches and Portlights
Interior And Galley
Maintenance
Marine Electronics
Navigation
Other Items
Plumbing and Pumps
Rigging
Safety
Sailing Hardware
Trailer & Watersports
Clearance Items

Advertise Here






Go Back   SailNet Community > Boat Builders Row > North American Yachts > have you replaced the outboard motor mount ?
 Not a Member? 


Thread: have you replaced the outboard motor mount ? Reply to Thread
Title:
  

By choosing to post the reply below you agree to the rules you agreed to when joining Sailnet.
Click Here to view those rules.

Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the SailNet Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
Please note: After entering 3 characters a list of Usernames already in use will appear and the list will disappear once a valid Username is entered.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


Additional Options
Miscellaneous Options

Click here to view the posting rules you are bound to when clicking the
'Submit Reply' button below


Topic Review (Newest First)
09-21-2012 10:42 PM
Southron Spirit
Re: have you replaced the outboard motor mount ?

the old motor mount wedge , with the new motor mount and the new wedge
07-24-2012 11:49 PM
windyway
Re: have you replaced the outboard motor mount ?

Been there done that like 4 times! That's what sea trials are LOL ! Check the water line on the boat & go as low as you can but still raise it by hand cause it will still come out of the water in high waves.
07-24-2012 11:04 PM
Southron Spirit
Re: have you replaced the outboard motor mount ?

the mount needs to be lowered
07-24-2012 10:57 PM
Southron Spirit
Re: have you replaced the outboard motor mount ?

totally bummed out , while the mount and the motor looks fine when dry , when the boat is launced its like 6 " to high ,the old mount swing down further then the new one does .
pulled the motor back off , going to wait until i can go out there at like 6am and pull the mount back off .. ugh
07-23-2012 09:05 PM
Southron Spirit
Re: have you replaced the outboard motor mount ?

i have the mount installed on my boat , i removed one of the springs and i can lift the 59 lb motor and mount up with just my weak hand . hope to take it out and run it on tuesday .
06-25-2012 08:32 PM
windyway
Re: have you replaced the outboard motor mount ?

Quote:
Originally Posted by Southron Spirit View Post
i got the garrelick mount it is several inches wider then the old mount i am wondering if epoxy putty would be ok for filling the old 3/8 " holes that the old motor mount used , im going to put a piece of a cutting board between the mount and the hull, but would still like to fill the holes .
tia
Absolutely use epoxy putty. I used watertite from Interlux It's a good idea to ream the holes a little larger so there is a clean surface to adhere to. I also counter sunk the mount holes on the transom so when I put sealant on the new mount it forms kinda like an 'O' ring.
06-25-2012 03:41 PM
rquadri
Re: have you replaced the outboard motor mount ?

I got the Panther 550408SS Light Weight SS 4 stroke, for my 9.9 Honda. I filled the prior holes with Epoxy, after reaming them clean with a drill bit. I glued (5200) a primed and painted piece of 3/8 aluminum to to the inside of the transom (through the Port locker), to reinforce everything. Then I layed out the new mount holes and installed the mount. It was tricky to get the mount located right and avoid interference from the rails. I got my mount from boatfix.com.
06-25-2012 02:33 PM
Southron Spirit
Re: have you replaced the outboard motor mount ?

i got the garrelick mount it is several inches wider then the old mount i am wondering if epoxy putty would be ok for filling the old 3/8 " holes that the old motor mount used , im going to put a piece of a cutting board between the mount and the hull, but would still like to fill the holes .
tia
06-06-2012 03:03 PM
rquadri
Re: have you replaced the outboard motor mount ?

I put a 9.9 Honda on a Garelick SS 4-stroke mount. It allows me to raise it out of the water completely when heeled over....
06-02-2012 12:01 AM
windyway
Re: have you replaced the outboard motor mount ?

Just make one out of aluminum. I did it's awesome! I'm using a 9.9 4 stroke at 129 lbs.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

 
Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 08:57 AM.

Add to My Yahoo!         
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012

The SailNet.com store is owned and operated by a company independent of the SailNet.com forum. You are now leaving the SailNet forum. Click OK to continue or Cancel to return to the SailNet forum.