SailNet Community

SailNet Community (http://www.sailnet.com/forums/)
-   S2 (http://www.sailnet.com/forums/s2/)
-   -   Sticky Tachometer (http://www.sailnet.com/forums/s2/38643-sticky-tachometer.html)

maboyer 11-19-2007 06:06 PM

Sticky Tachometer
 
My new 1984 S2's tachometer seems a bit 'sticky.' If I give it a little 'tap' with my finger it works.... It is the original control panel ( I think ). Any ideas?

This control panel has the 'id..t lights' plus the tach. I would like to install either a new tachometer or a complete panel of gauges. All ideas appreciated.

I have found that this forum 'sailnet' is great for us OLD new boat owners ( I had a 22' Catalina several years ago and spent my 25th wedding anaversary aboard. Yes, my bride was with me... :D ) If you want to do the math, my wife and I just passed the 41 year mark.

Anyway, great forum and great information.

Thank You,
Mike

dorourke 11-20-2007 04:21 AM

Mike,

You should probably post this in gear and maintainence, you're likely to get a quicker response and possibly more than you bargined for. Is that a 9.2 you have? Also check out this site, a plether of info....

http://web.mac.com/overholtzer/impli...Documents.html

Sapperwhite 11-20-2007 04:38 AM

Check and clean the connections for the wiring harness at the tach speed sensor. That will be found somewhere on the engine where the wiring from the tach goes to. Also check and clean the wiring connections on the back of the tach guage itself.

maboyer 11-20-2007 07:52 AM

[QUOTE=dorourke;225496]Mike,

Is that a 9.2 you have?

My boat is a 1984 S2 8.6.


All times are GMT -4. The time now is 06:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012