SailNet Community

SailNet Community (http://www.sailnet.com/forums/)
-   SailNet FAQ (http://www.sailnet.com/forums/sailnet-faq/)
-   -   Connecting a ais rc10 to a raymarine c70 (http://www.sailnet.com/forums/sailnet-faq/77844-connecting-ais-rc10-raymarine-c70.html)

RUI C 08-23-2011 06:50 AM

Connecting a ais rc10 to a raymarine c70
 
Hello

any one can explain how do i connect a ais rc10 to a c70 raymarine?

Thanks:)

rui c

xymotic 09-01-2011 12:16 PM

Quote:

Originally Posted by RUI C (Post 765126)
Hello

any one can explain how do i connect a ais rc10 to a c70 raymarine?

Thanks:)

rui c

we need more information.

I'm not familiar with the rc10, but looking at the web page it says it does NMEA.

so the connection should be a straightfoward NMEA wiring with the out on the AIS going to the IN on the c70.

HOWEVER, many AIS recievers use a different baud rate (speed) and if that's the case you may need a multiplexor.

RUI C 09-02-2011 02:47 PM

Thanks. I have done the NMEA wiring connections but the Raymarine C70 does not recognize the AIS signal!

Rui C

night0wl 09-02-2011 08:47 PM

Check the C70 for NMEA port speeds...you may need to set it to 38400

r.furborough 09-02-2011 09:29 PM

then you need to set the 2D overlay to show the AIS targets

xymotic 09-03-2011 01:27 AM

+1 to what they said above, make sure both units are communicating at same "baud" or speed, and enable ais on ray unir and let us know how you fare.


All times are GMT -4. The time now is 06:01 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
(c) Marine.com LLC 2000-2012