SailNet Community banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
403 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a Furuno 1712 radar. it came with the boat. the previous owner said he had a problem with the scanner belt which was easily fixed by a Tec.

I was wondering anyone can recommend a Furuno repair Tec . In the Victoria or Vancouver BC area.
I can bring boat to either.

I don't know if this is the problem. the display turns on but there is nothing but a blank screen.
 

·
Courtney the Dancer
Joined
·
3,970 Posts
Try reconnecting the 3 (?) multi pin connectors in the radome. Even if they look clean I've had this same problem and disconnecting/reconnecting solved the blank screen for me.
 

·
Registered
Joined
·
403 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Was away for a couple of weeks.
Took the RADAR mast down today to get to the scanner was intending to unplug and take to repair shop.
Found there is no plug wire goes straight into the dome.
took dome of the pedestal and took cover off. Wiring looked to complicated for me to disconnect.
found the belt was off and small wheel on motor fell off.
put belt back on and used Allen key to tighten Allen screw for drive motor wheel.

Put mast back up to see what would happen. RADAR works now.

Not 100% sure but I think I may have screwed up the heading alignment.
Boat sitting in dock so lots of targets.

I don’t have an installation manual.

Dome has two small arrow’s which were only external markings apart from green mildew.
Placed them forward.
Mast is back in position I think aligned as before. Unfortunately it’s a home made carbon mast not a pro install.

The belt has notches, both the motor wheel and scanner wheel have teeth. Is it possible they should be in a specific alignment?
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top