SailNet Community banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Recently pulled the injectors on this engine for cleaning and new tips. Was supposed to be simple (everyone said). Anyway the problem has been getting them to reseat. Was able to get one seated, however the other I have ended up having to replace.
Here is the problem. Still cannot get the thing (new one) to seat properly. It spews diesel when the engine is cranked. I changed their position and this one injector spews fuel in either spot. Today I ordered a new fuel line for it, but have no idea if it will take care of the problem.
Anyone have any ideas or had a similar problem. I have a mechanic helping. One mechanic I contacted, just said "I run from MD7A injectors"!
Not comforting at all. This also was my week of vacation. I am stuck at the dock. Possible solutions are welcome!
 

·
Registered
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Bilgediver

Thanks for the info. Have tried all the suggestions except the heating of the copper washers. On the old injector I replaced and used new white washers however, the new injector I have purchased did come with copper,so I will try the heat thing.
Also it is the in flow fitting at the connection that is leaking.
Have not had to prime the engine so far. Just cut the fuel supply while working and when ready to try turn it on. It turns and cranks almost immediately. My turnoff is beside the engine.
Like I said I have ordered a new fuel line for the injector thinking that the in flow connector is somehow bad or that the old fuel line is not fitting the new injector.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top